15 mei 2020

Circulair ondernemen tijdens en na de coronacrisis

De coronacrisis vergt het uiterste van onze hele samenleving. Zowel economisch, fysiek als geestelijk vallen er door de coronacrisis enorme klappen. Maar door de coronacrisis kunnen er ook positieve verschuivingen komen. Denk hierbij aan meer oog voor klimaat, duurzaamheid en circulariteit.

De verwachting is dat niet iedereen meer 5 dagen in de week op kantoor aanwezig zal zijn, maar dat thuiswerken meer structureel zal plaatsvinden. Door programma’s als Microsoft teams, Zoom en Skype heeft dit een vlucht genomen. Dit zorgt er direct voor dat er minder verkeer op de weg is en heeft direct impact op de CO2 uitstoot.

Er mogen weer wat bedrijven opstarten, zolang iedereen zich houdt aan de maatregelen die gehanteerd moeten worden. Om jouw bedrijf te helpen de huidige corona-maatregelen te hanteren hebben wij diverse circulaire preventie producten. Informeer je klanten en medewerkers door middel van droogloopmatten met social distancing informatie gemaakt van 50% gerecycled PET. Biedt desinfectie mogelijkheden door middel van een desinfectiepaal, met biologische alcoholgel van Hygeniq en maak uw interieur schoon met diverse biologische schoonmaakmiddelen van Evie Blue. Deze eerste stappen dragen bij aan een verantwoorde manier van ondernemen met een circulair karakter.

Verder zal duurzaamheid en circulariteit nog belangrijker worden. Frans Timmermans, Eurocommissaris en portefeuillehouder Klimaat, betoogt dat het Europese herstelplan voor de economie een groen karakter moet krijgen. Europa moet een circulaire, duurzame en hoogst concurrerende economie worden. Waar Nederland zelf al bezig is om in 2030 een circulaire economie van 50% en in 2050 van 100% te realiseren. Mede hierdoor wordt recyclen en zuinig zijn op grondstoffen nóg belangrijker.

Nu zullen veel bedrijven, (zorg) instellingen en gemeenten niet weten waar zij moeten beginnen óf op dit moment niet de focus (kunnen) hebben op circulaire producten. Daarom ondersteunen wij u daar graag in.

Hoe fijn zou het zijn dat jouw bedrijf duurzaam en circulair is ingericht wanneer al het personeel weer (deels) op kantoor komt?

Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Heb je een vraag voor ons? Stel hem hier