De circulariteitscheck van

Bedankt voor het invullen van de circulariteitscheck. Een goede eerste stap op weg naar een meer circulaire onderneming! Hieronder vind je het overzicht met jouw Co2-uitstoot* op basis van de gegevens die jij hebt ingevuld. Je ontvangt ook een e-mail met daarin de link naar dit overzicht.

Wil je meer informatie of weten hoe je direct kan starten? Neem dan contact met ons op via onderstaande link!

Contact opnemen

Huidige CO2 uitstoot in kaart


In de diagram hiernaast zie je je huidige CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is onderverdeeld in verschillende categorieën zoals te zien in de legenda. Al deze factoren hebben invloed op de totale CO2-uitstoot.

Je huidige verbruik per eenheid


Hiernaast staat de CO2-uitstoot verder gespecificeerd in verbruik per kg.

De quick-wins zullen minder impact hebben op de totale CO2-uitstoot, maar zijn vaak wel makkelijk te realiseren. Denk aan duurzaam inkopen van gerecycled printpapier, -hygiënepapier en recyclebare koffiebekers of het scheiden van afval op kantoor. Langetermijndoelstellingen zijn vaak grote veranderingen, die ook een grote impact hebben op de totale CO2-uitstoot. Denk aan het vergroenen van het wagenpark.

Eenheid Verbruik
Gas 0 kilo CO2
Elektriciteit 0 kilo CO2
Gescheiden stromen 0 kilo CO2
Woon/werkverkeer 0 kilo CO2
Zakelijk verkeer 0 kilo CO2
Printpapier 0 kilo CO2
Koffiebekers 0 kilo CO2

CO2-Uitstoot die gelijk staat aan


0 km autorijden
0 rondjes om de aarde
0 uur branden van 6W spaarlamp

Doelen stellen


Nu je weet op welke vlakken de meeste CO2 wordt uitgestoten, kun je doelen opstellen om het kantoor meer circulair te maken. Verdeel dit in korte- en lange termijn doelstellingen.De quick-wins zullen minder impact hebben op de totale CO2-uitstoot, maar zijn vaak wel makkelijk te realiseren. Denk aan duurzaam inkopen van gerecycled printpapier, -hygiënepapier en recyclebare koffiebekers of het scheiden van afval op kantoor. Langetermijndoelstellingen zijn vaak grote veranderingen, die ook een grote impact hebben op de totale CO2-uitstoot. Denk aan het vergroenen van het wagenpark.

Wist je dat..


Afval scheiden

Het scheiden van je bedrijfsafval een eerste eenvoudige stap naar een circulaire economie kan zijn? En dat dit mogelijk is met een 100% gerecyclede inzamelmodule?

Afval scheiden aan de voorkant is net zo belangrijk als aan de achterkant. Overleg met je afval inzamelaar wat de mogelijkheden zijn voor het apart inzamelen van je bedrijfsafval en wat zij met deze aparte stromen doen. Door minder restafval af te voeren kun je ook eenvoudig een besparing op je afval kosten realiseren. Dit is namelijk de duurste afvalstroom.

Bekers inzamelen

Je bekers apart kunt inzamelen en dat hier hygiënepapier van wordt gemaakt. Er zijn 70 koffiebekers nodig voor 1 WC-rol.

Circulair inkopen

Je eenvoudig circulair kunt ondernemen door vandaag je verbruiksartikelen te vervangen voor een gerecyclede versie. Denk aan koffiebekers, printpapier & hygiënepapier.

Circulaire contracten

Je heel eenvoudig duurzaamheid kan mee laten wegen in het afsluiten van een nieuw contract voor bijvoorbeeld groene energie?

Over Circulairinbedrijf.nl


Circulairinbedrijf.nl is hét platform dat je helpt met circulair ondernemen. We helpen je om je CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en mee te denken over circulaire doelstellingen. Daarnaast kunnen wij je bedrijfsafval verwerken tot waardevolle grondstoffen waarvan nieuwe producten gemaakt worden. Via onze webshop leveren we producten voor o.a. kantoor en facility management weer aan je terug, zo maken we samen de cirkel rond!

Het circulaire assortiment is er op gericht organisaties te helpen een start te maken met circulair ondernemen en hun CO2-footprint te verlagen. Naast het leveren van een “standaard assortiment” helpt Circulairinbedrijf.nl je bij lineaire materiaalketens circulair maken.

Wil je meer informatie of weten hoe je direct kan starten? Neem dan contact met ons op via onderstaande link!

Contact opnemen*De circulariteitscheck geeft een globaal overzicht gebaseerd op gemiddelden. Exacte cijfers kunnen hierop afwijken. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.