10 september 2020

De week zonder afval

Van maandag 7 t/m zondag 13 september is het ‘de week zonder afval’ en we gaan de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Dat is namelijk hard nodig. Wist je bijvoorbeeld dat we per persoon per jaar zo’n 80 kilogram papier gebruiken? En hoeveel kartonnen koffiebekers gooi je per dag weg op kantoor? Ontdek snel wat jij kunt doen om afval te voorkomen! 

Een wereld zonder afval is het ultieme doel, maar om daar te komen zijn er nog wel wat stappen te maken. Veel materiaalstromen zijn al volwassen en kunnen goed hergebruikt worden, maar sommige stromen moeten nog wat obstakels passeren. Toch is het niet onmogelijk om afval te voorkomenhet goed scheiden van afval voor hergebruik en recycling is namelijk al een mooie en haalbare oplossing 

Door jouw bedrijfsafval goed te scheiden zorg je ervoor dat er van dit afval weer nieuwe grondstoffen gemaakt kunnen worden. Papier kan worden gerecycled tot kartonnen dozen en van de koffiebekertjes wordt toiletpapier gemaakt. Afvalscheiding is dus een belangrijke stap naar een circulaire economie. Goed afvalmanagement maakt scheiden makkelijk en toegankelijk. Daarnaast kun je ook kosten besparen op je restafval. 

Een onderdeel van een goed afvalmanagement is een goede afvalinzamelmodule. Ken je de BonTon al? Dit is een inzamelmodule van goede komaf: hij is namelijk voor 100% gemaakt van gerecyclede kunststof uit bouw- en sloopafval en grofvuil én wordt met social return in elkaar gezet. De module is te verkrijgen voor verschillende afvalstromen: papier, rest, gft, PMD en bekers en maakt het scheiden van afval gemakkelijk. Door de stickers op de voorkant wordt meteen duidelijk wat er wel en niet in de afvalbak mag.  

Heb je een vraag voor ons? Stel hem hier