Zoek op onderwerp

  • Circulair ondernemen
    • Waarom zouden wij ons afval scheiden?

      Afval scheiden biedt een bedrijf de kans om zich ethisch te distantiëren van andere bedrijven. Dit komt omdat afval scheiden goed voor het milieu is. Afval scheiden zorgt namelijk voor een makkelijker proces in het hergebruiken en recyclen van materialen. Hergebruiken en recyclen zorgt voor minder gebruik van primaire grondstoffen, en voor minder Co2 uitstoot. (Milieu centraal, 2020). Ook is het doel van de rijksoverheid om in 2030 voor 50% circulair te zijn. Momenteel zijn er al wet- en regelgeving op afval scheiden, maar de verwachting is dat dit aanzienlijk gaat versterken door de gestelde doelen (Rijksoverheid, 2020). Het doel na 2030 is om volledig circulair te zijn in Nederland voor 2050. Je kan dus maar beter nu al beginnen met afval scheiden, voor financiële, ethische en wettelijke redenen. Het toekomstperspectief van de overheid laat zich sinds kort al concreter zien in de wetswijziging LAP 3.0. Deze wetswijziging (die per mei 2020 ingaat) zorgt ervoor dat er strenger wordt gekeken naar bedrijfsafval. Hierin staat dat het wettelijk verplicht is om als bedrijf afval gescheiden in te zamelen en te laten ophalen (VANGbuitenshuis, 2020). Bovendien, zorgt afval scheiden ervoor dat grondstoffen gemaakt worden van gebruikte producten. Met deze grondstoffen is het weer mogelijk om gerecyclede producten te maken. Zo maak je de cirkel al vrij snel rond met afval scheiden. In het klimaatakkoord (Rijksoverheid, 2019) is opgenomen om de uitputting van grondstoffen tegen te gaan. Afval scheiden biedt hierbij kansen. Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat, en de kosten van jouw bedrijf!

    • Wat zijn de voordelen van afval scheiden?

      De voordelen van afval scheiden zijn zichtbaar bij het milieu, maar ook bij de financiën van het bedrijf. Afval scheiden zorgt namelijk voor een makkelijker proces in het hergebruiken en recyclen van materialen. Hergebruiken en recyclen zorgt voor minder gebruik van primaire grondstoffen, en voor minder Co2 uitstoot. (Milieu centraal, 2020). Ook zijn er financiële voordelen aan afval scheiden. Vaak is het afval scheiden goedkoper voor bedrijven dan dat zij de verschillende afval stromen gezamenlijk inzamelen en ophalen (Milieu Centraal, 2020). Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat. Als je duurzame producten inkoopt, worden de kosten op je restafval minder. Dit komt omdat duurzame producten vaak makkelijk recyclebaar zijn. Dit zie je dus direct terug in de vermindering van je kosten.

    • Hoe kan ik afval scheiden?

      Afval scheiden is makkelijk. Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn bijvoorbeeld de Bontons. (Bonton, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt! Daarnaast is het belangrijk om naast afval scheiden zelf, ook duurzame producten in te kopen. Duurzame producten zijn vaak gemaakt van recyclebaar materiaal. De producten zijn dus beter te scheiden, en te recyclen. Hierdoor komt er een reductie in de hoeveelheid restafval, wat een positieve invloed heeft op het klimaat.

    • Waar begin ik voor mijn bedrijf?

      Je kan vandaag nog beginnen met afval scheiden als bedrijf. Het begint allemaal bij het inzamelen. Om afval te scheiden, heb je afval inzameling modules nodig die het mogelijk maken om verschillende afvalstromen in te zamelen. Goede voorbeelden van zulke modules zijn de Bontons. (Bonton, 2020). Afval scheiden doe je bij de bron. Zodra je afval gescheiden inzamelt, zoek je contact bij je lokale afvalinzamelaar. Bij deze afvalinzamelaar meld je hoe vaak en welke afvalstroom wekelijks moet worden opgehaald bij jouw locatie. Vaak is dit goedkoper dan dat je de verschillende afvalstromen gezamenlijk inzamelt! Om het afval scheidt proces te optimaliseren, is het belangrijk om te kijken welke afvalstromen jouw bedrijf het meeste gebruikt. Dit voorkomt onnodige aankopen. Om dit te monitoren, zal je gewoon de klep van de afvalbak af en toe open moeten doen en kijken wat er in zit. Als er veel plastic in zit, dan weet je dat je meerdere plastic inzamelmodules moet inkopen, en dit ook vaker of in grote getalen moet laten ophalen. Kijk op www.circulairinbedrijf.nl/afval voor de juiste afvalscheidingsproducten. Neem gerust contact op om alles te horen over het afval scheiden.

  • Algemeen
    • Wat betekent circulair?

      Tegenwoordig leven wij steeds meer in een wegwerpmaatschappij. Producten worden gebruikt en weggegooid als afval. Wat ons betreft is afval verleden tijd. Binnen de circulaire economie worden deze afvalstoffen gebruikt als grondstof om nieuwe producten van te maken. Als voorbeeld onze Bonton, deze afvalmodule is volledig gemaakt van kunststof afval. Afval dat anders nuttig toegepast wordt voor energie opwekking. In de vorm van een product krijgt afval een tweede leven.

    • Ontvang ik korting bij mijn bestelling?

      Onze producten proberen wij altijd al op een eerlijke manier te prijzen. Hierdoor bieden wij geen extra kortingen, anders dan onze genoemde staffelkortingen op de productpagina.

    • Hoe gaat de berekening van de CO2 tool in zijn werking?

      De circulaire producten op onze website leveren over het algemeen een reductie in het gebruik van primaire grondstoffen op. Daarmee wordt ook een CO2 besparing gerealiseerd op de ingezette grondstofproductie. Voor de CO2 tool is er per product gekeken naar de grondstoffen die het product bezit. Vervolgens is er bij deze grondstoffen gekeken naar de besparing bij het recyclen ten opzichte van het normale productieproces.

  • Bestellen
  • Betalen
  • Bezorgen
    • Wat zijn de verzendkosten?

      Vanaf 79,- euro excl BTW bieden wij gratis verzending aan. Onder de 79,- euro bedragen verzendkosten voor een standaard bestelling 6,95,- euro. Voor bestellingen met een gewicht van 10 tot 20 kilo rekenen wij 9,95,- verzendkosten.

    • Wat is de levertijd binnen Nederland?

      Wij hanteren een levertijd van 10 tot 15 werkdagen. Je kan de producten dus nog dezelfde week in huis hebben. Door onze verschillende magazijnen kunnen de producten in verschillende pakketten bezorgd worden. Wij werken daarbij continue aan een efficiëntere verzending, zodat ook de CO2 uitstoot bij onze verzendingen zo beperkt mogelijk blijft.

    • Is verzending naar het buitenland mogelijk?

      Uiteraard is dit mogelijk. Neem hiervoor even contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

  • Retourneren