17 december 2020

Green paper: In 4 stappen naar circulair ondernemen

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarom zijn we allemaal bezig met de nieuwe doelstellingen voor 2021. Het kabinet zal volgend jaar meer aandacht besteden aan circulair ondernemen. Het doel is dat we in 2030 50% minder primaire grondstoffen gebruiken en in 2050 wil het kabinet zelfs dat we volledig circulair zijn. Heb jij er al over nagedacht om circulair ondernemen/ duurzaamheid op te nemen in de bedrijfsdoelstellingen? Wij helpen je een handje want in deze Green paper vertellen we je hoe je in 4 stappen circulair kan ondernemen!

Wat kun je verwachten:

In deze Green paper lees je hoe ver Nederland nu is met circulair ondernemen, leuke voorbeelden van bedrijven die al een stukje verder zijn in het circulair ondernemen en welke successen zij daarmee behaald hebben. Daarnaast geven we in 4 stappen aan hoe je kunt starten met circulair ondernemen. Inspirerend en motiverend om het zelf te gaan doen. Bedrijven vinden het vaak lastig om te starten met circulair ondernemen, waar moet je beginnen? Daarom hebben wij een Circulariteitscheck ontwikkeld die jou helpt om het kantoor een stuk groener te maken.

Dit kun je verwachten:
Stap 1: De circulariteitscheck: breng de CO2 uitstoot van je kantoor in kaart
Stap 2: Doelen bepalen: hoe vertaal je de resultaten naar doelstellingen?
Stap 3: Eigen impact verlagen: welke activiteiten kun je al direct verlagen en welke moeten er op de planning komen te staan?
Stap 4: Samenwerking met partners en leveranciers: wees je bewust dat je circulair ondernemen niet helemaal alleen kunt doen, maar betrek je stakeholders!

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten?

Starten met circulair ondernemen gaat zeker niet zonder slag of stoot, maar het is wel fijn als je weet waar je kunt beginnen. Helemaal circulair worden vraagt soms om een grote investering, maar door het lezen van deze Green paper krijg je een idee waar en met welke activiteiten je direct al kunt beginnen.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Aarzel niet langer en download de gratis Green paper!