5 juni 2020

Nederland loopt voorop in de wereldwijde race naar circulariteit

Het is vandaag Wereldmilieudag. Een dag om meer bewustwording te creëren voor het milieu, maar ook  voor de transitie naar een circulaire economie. Het hergebruik van producten en grondstoffen is wereldwijd van groot belang. Met 24,5% loopt Nederland voorop in de wereldwijde race naar circulariteit, maar er is met name in sommige sectoren nog ruimte voor verbetering aldus Circle Economy in het Circularity Gap Report – Netherlands.

Nederland verbruikt jaarlijks 221 miljoen ton materialen – mineralen, fossiele brandstoffen, metalen en biomassa. Hiervan wordt 167 miljoen ton nooit terug in de economie teruggevoerd. Dit rapport geeft weer hoe dit aantal kan worden verminderd, waardoor de circulariteit van het land wordt verhoogd van 24,5% tot 70%.

Bekijk het volledige rapport hier.

“De transitie naar een circulaire economie is hard nodig: vanuit een duurzaam en sociaal-economisch perspectief. Dit rapport biedt waardevolle inzichten en inspiratie om de nodige discussie op gang te brengen over wat een circulaire toekomst is voor Nederland en de benodigde vaardigheden om het te realiseren.”

Aldus Mariette Hamer – Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad

Foto: Michel ter Wolbeek

 

Heb je een vraag voor ons? Stel hem hier