30 december 2019

Onze terugblik op een fantastisch 2019

Het einde van het jaar is in zicht. Met trots kijken wij terug, want wat hebben we veel bereikt dit jaar! Graag delen we onze hoogtepunten met je en blikken we alvast vooruit naar 2020. Ook in 2020 gaan wij natuurlijk volop door met circulair ondernemen!

Lancering circulair platform
Op 25 juni 2019 werd het echt: toen lanceerde we ons circulaire platform Circulairinbedrijf.nl. Vanaf die dag konden bedrijven starten met de realisatie van hun duurzaamheidsambities. Met ons platform brengen wij afval terug tot grondstoffen en maken daar nieuwe producten van. Deze producten worden terug geleverd aan de opdrachtgever en zijn, samen met andere circulaire producten, verkrijgbaar in de webshop van Circulairinbedrijf.nl.

Niemand kan het alleen
Verduurzamen zou ons niet lukken zonder onze samenwerkingspartners MKB-Afval.nl, Reisswolf, Ciropack, KBL, Vepa Bins, SPK, GP Groot, Alida Meubelstoffeerderij en MarcelisDekave. We zijn heel trots dat deze mooie bedrijven zich aan ons verbonden hebben. Wil je weten of jij ook iets met ons kan doen in 2020? Neem vooral contact met ons op.

The KLM100 Collection
KLM werd 100 jaar en zocht een samenwerkingspartner voor het realiseren van een unieke, limited edition collectie van KLM-producten. Wij hebben onze expertise en innovatieve technieken gebruikt om prachtige paspoorthoezen, notebookhouders, brillenkoffers, handtassen en meer te maken van materialen uit het vliegtuig die anders weggegooid zouden worden. De nieuwe producten werden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die daarmee hun kans op de arbeidsmarkt verbeterden.

Heineken in je GFT bak
Vrumona is als duurzame partner betrokken bij de BonTon. Deze prullenbak bestaat uit 100% gerecycled kunststof en wordt ook vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We verwerken onder andere Heineken kratten in de BonTon. Hiermee geven we een impuls aan duurzaam afvalbeheer bij de brouwerij in Zoeterwoude.

Refurbished elektronica
Nog een project waar we heel trots op zijn is de refurbished elektronica. De ingeleverde hardware sturen wij naar een refurbish-specialist. Die controleert het item op gebreken, renoveert het item en update het met de nieuwste software. Hierna wordt het gerefurbishede item voor een gereduceerd bedrag verkocht of verhuurd. Een prachtige circulaire keten!

Feestelijke opening kantoor
Vrijdag 4 oktober was de grote opening van ons nieuwe kantoor in gebouw C op het terrein van Hogeschool Inholland. Een plek waar innovatie, experimenteren, inspireren en leren samenkomen. Het was een heel gezellige dag, met veel belangstelling voor circulair ondernemen!

Inzicht in jouw CO2-reductie
De circulaire producten op onze website leveren over het algemeen een reductie in het gebruik van primaire grondstoffen op. Daarmee wordt ook een CO2 besparing gerealiseerd op de ingezette grondstofproductie. Voor de CO2 tool is er per product gekeken naar de grondstoffen die het product bezit. Vervolgens is er bij deze grondstoffen gekeken naar de besparing bij het recyclen ten opzichte van het normale productieproces. Ga jij ook voor een CO2-reductie in jouw jaarverslag in 2020? Wij helpen je graag.

Nog meer circulaire samenwerkingen in 2020
Aankomend jaar gaan we op zoek naar nog meer circulaire samenwerkingen om ons assortiment uit te breiden en projecten mee te realiseren. Wil je starten met verduurzamen? Niemand kan het alleen. Wij kunnen helpen, maar zoek ook aansluiting bij andere ondernemers. Zij kunnen tips en adviezen geven en misschien zijn er projecten om samen op te pakken!

Heb je vragen over circulair inkopen of circulair ondernemen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee om jouw bedrijf circulair te maken.

 

Heb je een vraag voor ons? Stel hem hier