100% circulaire tassen en kussens van KLM Cargo spanbanden

Bijgewerkt: 2 nov 2018


Van afval en grondstoffen nieuwe duurzame producten maken, is geen loze belofte. 100%Circulair, een initiatief van afvalverwerker Sortiva uit Alkmaar, bewijst dat het kan. Na de introductie van de BonTon®, een afvalcontainer gemaakt van gerecycled plastic, is het volgende project een feit. In samenwerking met KLM Cargo maakt 100%Circulair van gebruikte spanbanden modieuze tassen en kussens. Deze producten zijn te koop in de webshops 100procentcirculair en Flying Blue van KLM. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met riemen en laptophoezen.


KLM Cargo gebruikt de spanbanden om ladingen vast te zetten. Door de strenge veiligheidseisen worden ze regelmatig vervangen. De banden worden ter verwerking aangeboden aan Sortiva. ,,Vanaf het moment dat ze bij ons binnenkwamen, zagen we kansen’’, zegt projectleider Maarten Coppens. “Omdat het een mono-stroom is die niet gemixt is met andere materialen, kan het prima opnieuw worden gebruikt. Toen we ons idee deelden met KLM, volgde een enthousiaste reactie. KLM heeft, net als wij, duurzaamheid en maatschappelijk betrokken ondernemen hoog op de agenda staan.’’


Social return

Na binnenkomst worden de spanbanden bij Sortiva ontdaan van ijzer en op maat gesneden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de afdeling zijn 10 tot 15 werkervaringsplekken, waarbij mensen werken aan allerlei circulaire projecten en producten. Na de voorbewerking gaan de banden naar twee lokale bedrijven die er tassen en kussens van maken. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met riemen en laptophoezen. Wanneer er voor het eindproduct aanvullend materiaal nodig is, wordt gezocht naar een gerecyclede variant, zoals gerecycled vilt.


> Lees meer


Bron: Sortiva


74 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

1-3 Dagen levertijd

Gratis verzending v.a. € 25,-

14 Dagen bedenktijd

KLANTENSERVICE

INFORMATIE & HULP

BETAALMETHODE

VOLG ONS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2018 by 100%Circulair