13 juli 2018

Samsung maakt hoesjes van banden Team Sunweb

Samsung maakt hoesjes van banden Team Sunweb

Samsung is partner van Team Sunweb en maakt dit kenbaar aan de fans met een aantal collectors items van de hand van creatief bureau Cheil Amsterdam. Tijdens de Tour kunnen wielerfans na elke etappe een Samsung Galaxy-smartphonehoesje winnen, gemaakt van de fietsband van een Team Sunweb-renner.

De wielrenner met het meest heroïsche verhaal van die dag levert de band in, waarvan vervolgens een hoesje wordt gemaakt. De fan met de meest originele vraag aan de betreffende renner wint het collectors item.

Om de wielerfans te bereiken wordt er samengewerkt met mediapartner RTL. Wielerfans kunnen in het tv-programma Tour du Jour op RTL 7 een vraag stellen aan de Team Sunweb-renner van de dag, om zo mee te dingen naar een hoesje. Daarnaast maken alle winnaars ook kans op een Samsung Galaxy S9.

De hoesjes worden handgemaakt en gegraveerd met de naam van de renner en de route. De ‘kroonjuwelen’ zijn de tijdrit-hoesjes van 9 en 28 juli, maar de hoofdprijs is natuurlijk het Alpe d’Huez hoesje van 19 juli.

Credits

Bureau: Cheil Amsterdam

Klant: Samsung, Gerben van Walt Meijer, Roos Bulder, Wilko Koning

Mediabureau: Starcom

Productie: Greenmotion, Sortiva (100%Circulair) en De Kaasfabriek Fablab

Bron: MarketingTribune